Constantin Anghel: „La moment suntem liderii clasamentului Ligii de tineret și ne-am calificat în Faza II din Super Liga – sarcinile au fost îndeplinite”

decembrie 18, 2023

Președintele Daciei Buiucani Constantin Anghel a concluzionat într-un interviu pentru portalul Moldfootball.com evoluția grupării chișinăuiene în prima parte a sezonului din Super Liga și a apreciat activitatea antrenorului principal al chișinăuienilor, Viore Frunze, care a preluat Dacia Buiucani la mijlocul lunii august curent.
– Noi, administrația, suntem satisfăcuți de prestația echipei în prima parte a sezonului. Scopul nostru a fost să continuăm evoluția în Super Liga și la anul viitor și cu jocul nostru am demonstrat că merităm să fim în TOP6. Pe viitor continuăm cu acelați obiectiv – de a educa tinerii jucători pentru selecționată, dar și pentru transferuri la alte cluburi mai puternice.
Cu această ocazie vreau să mulțumesc întregului nostru staff de antrenori, cei care au lucrat anterior și cei actuali. Totdată, vreau să menționez că în acest an noi ne diferențiem de alte cluburi, deoarece am implementat o formulă nouă. Cu un lot de aproximativ 30 de jucători noi închidem două campionate – este vorba de Super Liga și Liga de tineret, unde avem obiectivul de a lua titlul, pentru a evolua la UEFA Youth League.
La moment suntem liderii clasamentului Ligii de tineret și ne-am calificat în Faza II din Super Liga – sarcinile au fost îndeplinite. Și anume din acest motiv am mulțumit întregului staff tehnic, pentru că mulți antrenori au lucrat cu acești tineri, care evoluează în Super Liga. Practic fiecare antrenor, care activează la moment în structura noastră a lăsat amprenta sa asupra jucătorilor. Media de vârstă a echipei noastre este de 19,5 ani. Chiar a fost un meci în Super Liga, unde în teren am avut doar fotbaliști născuți după anul 2000.
– De activitatea domnului Frunze sunteți mulțumit?
– Da, de activitatea domnului Frunze suntem mulțumiți, chiar foarte mulțumiți. Dumnealui a atins obiectivul stabilit la jumătate de drum. Nu mai este nevoie la primăvară să evoluăm în Liga 1 pentru a reveni în Super Liga, dumnealui deja a realizat scopul propus. Acum antrenorul are la dispoziție Faza II din campionat pentru a se pregăti pentru sezonul viitor. Vreau să menționez că domnul Frunze este nu doar un antrenor bun, dar este și un psiholog bun. El discută cu fiecare jucător în parte, îi ascultă, le dă sfaturi, fiind și el un jucător de valoare. Suntem foarte mulțumiți de antrenor și de întregul său staff tehnic, pentru că deoarece avem în efectiv peste 30 de jucători lucrează cu ei patru antrenori. Pratic, acei jucători care sau calificat în Faza II din Super Liga, nicăieri nu erau să se regăsească la alte echipe. Fiecare echipă are politica sa, iar noi oferim fotbaliștilor o punte pentru a crește. Noi sperăm că jucătorii dați să ajungă să fie convocați la selecționată, o mare parte dintre ei deja sunt la naționala de tineret. Noi vedem că la Under 21 ar merita să foe convocați mai mulți jucători și avem unele întrebări, dar decide antrenorul selecționatei.
– Ați decis când reveniți din vacanță?
– Pe data de 15 ianurie vom începe cantonamentul de pregătire. Vom avea două antrenamente zilnice, o parte va participa la Cupa FMF, altă parte va juca la turneul Chișinăul de Seară. Avem de selectat dintre jucătorii care vin din urmă născuți în anul 2007. Noi avem în lot și o parte de jucători experimentați, care în această pauză vor decide ce fac mai departe. Noi nu alungăm pe nimeni, poate ei vor avea careva oferte, dar totodată suntem în căutare. Noi nu oprim aici, pentru că am atins obiectivul. Noi vom lupta la fiecare meci și vom încerca să facem față fiecărui adversar. Poate, poate se va întîmpla și un miracol, mai știi…
– La un miracol vă referiți la un loc pe podium?
– Da, de ce nu? Cine până la startul campionatului a crezut în noi, mai ales când a văzut lotul nostru – cu media de vârstă 19,5 ani? Dar am luptat cu Spartanii, care au în lot jucători cu renume, și cu FC Florești – care au fotbaliști cu renume în componență. Nimeni nu a crezut în nou, poate vom mai avea parte de un miracol. Dar noi vrem să arătăm bine în teren, să creștem jucători, săi promovăm, să aducem jucători tineri din urmă. Noi suntem unica echipă fără nici un stranier, iar eu zilnic am câte 5-6 propuneri de la agenții, dar noi avem scopul de a promova tinerele talente băștinașe.